Bohem Halı Modelleriyle Tarzınızı Yansıtmanın 4 Sırrı

Bohem Halı Modelleriyle Tarzınızı Yansıtmanın 4 Sırrı

Evinize estetik bir tarz katmak ve aradığınız görselliği yakalamak için yapabileceğiniz şeylerden birisi kaliteli, şık halı modelleri ile yaşam alanınıza renk kazandırmaktır. Kendi özgün tarzınızı yansıtabileceğiniz Bohem tarz halılar sayesinde aradığınız etkileyici tarzı yakalayabilir, evinizi hiç olmadığı kadar estetik bir hale getirebilirsiniz.

Eğer siz de şık Bohem halı modelleri ile özgün tarzınızı yansıtmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz! Birbirinden faydalı noktalara değindiğimiz bu içerik sayesinde evinizde aradığınız estetiği yakalamanız oldukça kolay.

Bohem Nedir?

Bohem, kelime anlamı olarak başıboş, tasasız ve derbeder bir yaşayışa sahip kişiyi tanımlar. Kelimenin kökeni Fransızcada göçebe çingenelere verilen bohémien adıdır. Özellikle 19. yüzyılda popülerlik yakalamış olan bu sözcük, yazın ve sanat alanında aktif olan, çağdaş topluma aykırı bir yaşam tarzı güden ve başına buyruk davranan kişileri tanımlamakta kullanılmaktadır.

Elbette, bohem ifadesi yalnızca kişileri değil, zaman zaman nesneleri de tanımlayabilir. Salaş ve farklı tarza sahip olan çoğu nesneye bohem sıfatını yakıştırmak kesinlikle mümkündür. Örneğin, bu içeriğimizde bahsedilen halı çeşidi, bohem olarak tanımlanmakta olup genellikle daha salaş ve özgür tasarımları ile dikkat çeker. Çoğunlukla yaşam alanında özgün bir tarz yaratmak isteyen kişilerin tercih ettiği bu halı türü, desen ve tema olarak alışılagelmiş halılardan farklı olabilir.

Genelde daha soğuk ve modern hatlara yer veren İskandinav halı modelleri ya da çağdaş halılar, bohem tarz halılardan oldukça farklıdır. Bohem tarz halıların en dikkat çekici özelliklerinden birisi kullandıkları renkler ve desenlerdir. Tarz ve tasarım olarak biraz daha eskiyi andıran bohem tarz halılar, zaman zaman vintage halı çeşitlerini de andırabilir. Bunun yanında, zamansız bir tasarıma sahip olan bu halı çeşidi gerek modern gerek geleneksel tasarım uygulamalarında rahatlıkla tercih edilebilir. Bu çok kullanışlı ve pratik yönleri de Bohem üslupta halıların başlıca beğenilme sebepleri arasında rahatlıkla sayılabilir.

Bohem Halı Modelleriyle Tarzınızı Yansıtmanın 4 Sırrı

Peki, bu kadar bahsettiğimiz bohem model halıları kullanarak kendi özgün tarzınızı nasıl yansıtabilirsiniz? Gelin, bohem tarz halılar ile tarzınızı yansıtmanın sırlarına bir göz atalım!

Renk ve Tema Uyumuna Özen Gösterin

Halıların renk ve tema uyumuna özen göstermek, kendi tarzınızı ortaya koymak için yapabileceğiniz en kolay şeyler arasındadır. Halınızın görsel olarak yaşam alanınız ile uyum içerisinde olmasını sağlamak için halıyı satın almadan önce evinizin görünümünü dikkatle incelemeli, dekor ve atmosfer açısından yaşam alanınızı tamamlayacak bir halı seçmeye özen göstermelisiniz.

Kaliteli Halılar Seçin

Materyal kalitesi de halı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar arasındadır. Eğer satın aldığınız halının kalitesini dikkate almazsanız, satın aldığınız halı uzun vadede sizi tatmin etmeyebilir ve farklı bir halı alma ihtiyacı doğurabilir.

Bu durumun ortaya koyduğu en büyük dezavantajlardan birisi ise ileride ikinci bir halı satın alarak gereksiz masraf yapmanıza neden olmasıdır. Bunun yerine, halı satın alırken kaliteye ve materyal türüne özen gösterebilir, istediğiniz kalitede bir halı seçerek uzun ömürlü bir yatırım yapabilirsiniz.

Kaliteli halıların sunduğu en büyük avantajlardan birisi, pratik kullanımları ve uzun ömürlü yapılarıdır. Dolayısıyla, kaliteli bir halı seçerek yıllar sonra dahi ilk günkü kalitesini koruyacak bir ürünü evinize katabilirsiniz.

Bütçenize Sadık Kalın

Her ne kadar kalite her zaman fiyattan daha önemli olsa da halı satın alırken bütçenize sadık kalmaya özen göstermelisiniz. Aşırı ucuza kaçmadan uygun fiyatlı ve kaliteli bir bohem halı seçmeye çalışmak, yukarıda da bahsettiğimiz üzere, kaliteli ve pratik bir halı almanızı sağlar. Böylece, bir kez satın aldığınız halıyı uzun yıllar kullanabilir, aradığınız kaliteyi bulabilirsiniz.

Halı Boyutunu İyi Ayarlayın

Son olarak, halı satın alırken doğru boyuta özen göstermeye çalışmalısınız. Gereğinden büyük ya da küçük bir halı satın almak, ileride yeni bir halıya ihtiyaç duymanıza neden olabilir ve sizi gereksiz yere masraf yapmaya itebilir. Bunun yerine, ideal boyutta bir halı satın alarak çok daha kullanışlı bir tercih yapabilirsiniz.

Halı boyutunu doğru bir şekilde ayarlamak için yapmanız gereken tek şey ise halıyı kullanacağınız alanı güzelce ölçmektir. Doğru ölçüm sayesinde ideal halı boyutunu belirleyebilir, evinizi en iyi halı modelleri ile donatabilirsiniz.

Bloga dön