Bohem Halılarla Yaratıcı Dekorasyon Fikirleri

Bohem Halılarla Yaratıcı Dekorasyon Fikirleri

Bohem tasarımları beğeniyor, bu tasarımlara sahip halıları yaşam alanınızı dekore etmede kullanmak mı istiyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz! Bu içeriğimizde bohem tarzda halı modelleri ile yapabileceğiniz yaratıcı dekorasyon fikirlerini bulabilirsiniz.

Bohem Halıları Nasıl Yaratıcı Bir Şekilde Kullanabilirsiniz?

Sahip oldukları daha salaş tarz ile dikkat çeken Bohem halı modelleri, son zamanların en popüler halı çeşitleri arasında yer almaktadır. Zengin bir renk ve tasarım yelpazesine sahip olan bu halı çeşidi, neredeyse tüm yaşam alanlarında geniş bir kullanım yakalamaktadır. Elbette, bu popülerliğin başlıca sebebi, Bohem desenlere ve tasarımlara sahip halıların sunduğu yaratıcı kullanım olanaklarıdır. Siz de bu halıları nasıl yaratıcı bir şekilde kullanacağınızı öğrenerek evinize benzersiz bir tarz katabilirsiniz.

1. Duvar Kilimi Olarak Kullanabilirsiniz

Salonunuzun, yatak odanızın ya da evinizdeki herhangi bir odanın duvarını süslemek için Bohem tarzı halılardan faydalanabilirsiniz.

Genel olarak salaş bir tarza sahip olan bu halılar, sundukları etkileyici tasarımlar ile kullanıldıkları ortamın atmosferini büyük ölçüde değiştirir. Dolayısıyla, bu halı çeşidini evinizin bir duvarına asabilir, böylece yaşam alanınızda dikkat çekici bir odak noktası yaratabilirsiniz.

Ayrıca, Bohem tasarımlı halıları salon ya da oturma odası gibi odalarda duvar kilimi olarak kullanarak yaşam alanınıza tamamen özgün bir tarz da kazandırabilirsiniz. Elbette, duvar kilimi olarak kullanacağınız halının renk ve tasarım olarak böyle bir kullanıma uygun olduğundan emin olmalısınız.

2. Salonunuzu Süsleyebilirsiniz

Bohem tarza sahip halılar, salon ya da oturma odası gibi ortak alanlarda rahatlıkla tercih edilebilir.

Genelde görsel olarak sofistike tasarımlara sahip olan bu halılar, mobilya yönünden kalabalık odalarda bütünlüklü bir atmosfer yaratmaya yardımcı olur. Farklı dekorların renk ve temalarını bir araya toplayan bu halı çeşidi, evinize harikulade bir görünüm kazandırır.

Üstelik, kaliteli materyalden üretilen Bohem tarzı halılar, yoğun kullanım gören odalarda kullanıldıklarında kolay kolay aşınmaz ya da hasar almaz. Bu yönleriyle ömürlük kullanım sunan bu halı çeşitleri, salonunuzu uzun yıllar boyunca herhangi bir değişikliğe ihtiyaç duymadan süsler.

3. Farklı Halılar ile Birlikte Serebilirsiniz

Bohem tasarımın en büyük avantajlarından birisi de sahip olduğu zamansız estetik ile farklı temalara harika bir şekilde uyum sağlamasıdır.

Örneğin, Bohem bir halı modelini, İskandinav halı seçenekleri ile ya da etnik desenli halılar ile birlikte kullanabilirsiniz. Bu durum, farklı halı çeşitlerini bir arada kullanarak yaşam alanınızın görsel atmosferini daha da kuvvetlendirmenizi sağlar.

Özellikle çağdaş halı çeşitlerini bu halılar ile bir arada kullanmak bu noktada aradığınız etkiyi yaratmada size yardımcı olabilir. Elbette, bohem ve çağdaş halı çeşitlerini bir arada kullanırken halıların hem renk hem de tasarım bakımından bir bütünlük sunmasına özen göstermelisiniz.

4. Dış Mekan Dekorasyonunda Kullanabilirsiniz

Her ne kadar Bohem tasarımlar daha çok iç mekan dekorunda tercih edilse de dış mekanlarda da bu tarz dekorlara yer verilebilir. Örneğin, verandanızı ya da balkonunuzu dekore ederken bohem tarzda halılar kullanabilir, böylece biraz daha salaş bir görsellik ortaya koyabilirsiniz.

Genelde kaliteli materyalden üretilen bu halılar, çeşitli dış faktörlere karşı dayanıklıdır. Fakat, yine de halılarınızı mümkün olduğunca nem ve ıslaklıktan korumanız tavsiye edilir. Zira, en kaliteli halılar bile uzun süre nemli kaldığı takdirde çürüyebilir ya da küf yapabilir.

Bu sebeple, eğer halılarınızı dış mekanda kullanmak istiyorsanız, mümkün olduğunca kuru ve nem almayan bir yerde kullandığınızdan emin olmalısınız.

Bohem tasarımlar ve jüt halı modelleri genellikle doğal renklere de yer verdiği için dış mekan tasarımında bu halılara yer vermek estetik bir renk bütünlüğü yaratmanızı sağlayabilir.

5. Merdivenleri Kaplayabilirsiniz

Eğer elinizde fazladan, kullanmadığınız halı parçaları varsa bunları dikdörtgen şeklinde kesip merdiven kaplamasında kullanabilirsiniz. Böylece oldukça yaratıcı ve etkileyici bir tasarım ortaya koyabilirsiniz.

6. Yatak Başlığı ya da Yastık Kaplamasına Çevirebilirsiniz

Eski bohem tarz halılarınızı yaratıcı bir dekorasyona çevirmenin bir başka yolu da onları yatak başlığı ya da yastık kaplamasına çevirmektir. Eski halınızı doğru ölçülerde kesip yatak başlığınızı ya da yastıklarınızı kaplamada kullanabilirsiniz. Böylece hem eşsiz bir tasarım yakalamış hem de eski halılarınızı oldukça kullanışlı bir şekilde değerlendirmiş olursunuz.

Bloga dön