Evcil Hayvanlar İçin Hangi Halı Tercih Edilmelidir?

Bu yazımızda kedili evler için hangi halı kullanılmalı? Kedi besleyenler için doğru halı tercihleri, evcil hayvan sahipleri için en uygun halılar gibi aradığınız halı seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken önemli bir konu olan evcil hayvan sahipleri için halı seçimi tavsiyelerine yer vereceğiz.

Bizler için büyük bir kıymete sahip olan evcil hayvanlarımız ne kadar tatlı ve özel olsalar da yaşam alanlarımızdaki eşyaları yıpratabilmekte, zarar verebilmekte ve kirletebilmekteler. Bu sebeple alacağımız bir eşyayı seçerken onları da düşünmek zorundayız. Bu eşyaların başında evimizde en çok kullanılan halılar gelmektedir. Bu konuda Evcil Hayvanlara Uygun Halı Seçimi yapılması gerekir. Dekorasyon düzeninizi bozan bu durum için önceden önlem almak önemlidir. Yazımızda yer alan tüy tutmayan halı modelleri, kaymaz tabanlı halı modelleri ve yıkanabilir halı modelleri hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için Vog concept halı olarak hazırladığımız Evcil Hayvanlar için Uygun Halı Modellerini görebilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Evcil Hayvanlar İçin Tüy Tutmayan Halı Modelleri Seçimi

Evcil hayvanlar kısa ya da uzun tüylü olması fark etmeksizin halılarda tüy bırakacaklardır. Tüy tutmayan halı modelleri sadece evcil hayvanlar için değil aynı zamanda alerjisi olan insanlar içinde oldukça önemli bir tercih olmaktadır. Bu sebeple halı tercihi yapacaksanız ve alerjiniz varsa Antialerjik halılar sizin için tercih edilebilir bir halı çeşidi olacaktır. Evcil hayvan sahibiyseniz ya da alerjiniz varsa nasıl doğru halıyı seçerim? Sorusunun cevabı elbette pelüş yapıya sahip olmayan, daha az ilmek yapısına sahip Antialerjik halılar olacaktır. Bu halılar kısa tüylere sahiptir ve tüy tutmazlar. Antialerjik halılar dışında ne alabilirim diye düşünüyorsanız yün halı, jüt halı ve kolay temizlenebilir özelliğe sahip sentetik ipli halıları tercih edebilirsiniz. Bu halı seçenekleri de tüt tutmayan halı özelliğiyle iyi birer evcil hayvanlı evlerde kullanılabilen halı seçeneği olacaktır. Vog concept halıda istenilen metre kare halı tercihi yapabilir ve satın alabilirsiniz.

Kaymaz Tabanlı Halı Modelleri

Evcil hayvan sahiplerinin halı seçerken dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise evcil hayvanlarımızın hareketli olması sebebiyle halıları yerinden kaldırabiliyor, katlayabiliyor ve kaydırabiliyor olmalarıdır. Bu nedenle Kaymaz tabanlı halıları tercih edebilirsiniz. Kaymaz halı modelleri sadece evcil hayvanlar için değil küçük çocuklu aileler içinde tercih edilebilir iyi bir halı seçeneğidir. Mutfak, banyo gibi riskli zeminlere sahip alanlarda kaymaz tabanlı halılar hayat kurtarıcı olabilir. Vog concept halı ile sizde kaymaz halı modellerini alabilir ve tehlikeleri azaltabilirsiniz.

Temizlenmesi Kolay Yıkanabilir Halı Modelleri

Bir evin temiz, düzenli ve ferah bir görünüme sahip olmasını sağlayan ev dekorasyonunun olmazsa olmazlarından biride ev halılarıdır. Evcil hayvanlarımız eşyaları halılara devirme eğilimi, çocuklu ailelerin biliyor olacağı meraklı bir çocuk ya da kalabalık bir misafir grubuna yemek servisi yaparken dökülen bir tabak, halılar için temizlik sorununu ortaya çıkaracaktır. Halı seçiminde önemli olan noktalardan bir tanesi de yıkanabilir halı modelleridir. Yıkanabilir halı çeşitleri ile bu tip dertlerden kolayca kurtulabilirsiniz. Yemekler, çeşitli sıvılar, boyalar, sıvı dekorlar gibi tüm eşyalardan nasibini alabilecek halınızın leke tutmaz özellikte olması içiniz rahat bir çeşitle hayatınıza devam etmenize katkı sunacaktır. Bu nedenle lekelenmesi çok muhtemel olan halılar için leke tutmayan halı çeşitleri seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Evinizin dekorasyonuna göre alacağınız yıkanabilir halı çeşitleri ile sizler de rahatlıkla evinizde vakit geçirebilir ve olası bir kazada kolayca halınızı yıkayabilir ve tekrar kullanabilirsiniz. Vog concept halı ile sizde hayalinizdeki o halıyı alabilir evinize farklı bir renk katabilirsiniz.

Bloga dön