Hangi Halı Modelleri Sizin İçin Daha Sağlıklıdır?

Sağlıklı yaşam ortamı için halı seçimi oldukça önemlidir. Çünkü her dekorasyonun vazgeçilmezi olan halılar, yaşam alanlarında temel atmosfer parçaları arasında yer alır. Atmosferin temiz, hijyenik ve sağlıklı olmasını sağlamak için halı tercihine dikkat etmek gerekir. Jüt halı ve kilim modelleri tamamen bitkisel materyalden üretilen sağlıklı halı seçeneklerimiz arasındadır. Çevre ve insan sağlığına duyarlı olarak tasarlanan jüt halı modellerinde bitkisel materyal olan jüt kullanılır. Sağlıklı yaşam alanları oluşturmayı sağlayan jüt halı ve kilimler doğallığı ve şıklığı bir arada sunar. Hem şık hem de sağlığa duyarlı halı tercih etmek istiyorsanız jüt halı ve kilim seçeneklerimize göz atabilirsiniz.

Sağlığınız İçin En İyi Halı Seçenekleri

Nefes aldığınız her ortam sağlığınıza doğrudan etki eder. Sağlığınız için nefes aldığınız her yaşam alanında hijyenik koşullar oluşturmanız gerekir. Hijyenik koşullar oluşturmak için yaşam alanında seçilen eşyalara dikkat etmek gerekir. Özellikle halılar ortam koşullarına etki eden eşyalardır. Sağlığınız için en iyi halı seçenekleri arasında toz vermeyen natürel örgü jüt halılar ilk sırada yer alır. VOG Concept olarak sizlere sunduğumuz jüt örgü el dokuma halı modellerine göz atarak sağlıklı halı tercihi yapma şansı bulabilirsiniz.

Doğal Liflerden Oluşan Halılar

Halılar çeşitli malzemelerden üretilebilir. Halı üretiminde kullanılan lifler bitki ve hayvan bazlı olmak üzere ikiye ayrılır. Yün ve ipek hayvan bazlı liflerden üretilen halı örnekleridir. Keten, pamuk, bambu ve jüt bitki bazlı liflerden üretilen halı modelleridir. Keten halı modelleri de doğal malzemeden üretilen halı modelleri arasında yer alır. Doğal liflerden oluşan halı modellerini tercih ederek hem kendi sağlığınızı koruyabilir hem de çevre dostu halı kullanabilirsiniz.

Halı Seçiminde Dikkat Edilen Sağlık Kriterleri

Halı seçerken sağlık kriterlerine uygun olup olmadığını anlamak gerekir. Halıda sağlığa zararlı hiçbir madde bulunmalıdır. Bu açıdan halıda boya varsa kök boyası ya da toprak boyası kullanılmış olmalıdır. Ayrıca antibakteriyel de olmalıdır. Yani mikrop barındırmayan ve alerji üretmeyen halı olmalıdır. Özellikle de solunum zorluğu yaşayanlar için antibakteriyel halı seçimi oldukça önemlidir. Halılar sağlığa doğrudan etki eden eşyalar olarak sağlıklı malzemeden üretilmelidir.

Organik Halılar ve Sağlık Avantajları

Halı ne kadar doğal malzemeden ne kadar doğal yolla üretilirse o kadar sağlıklı olur. Bambu halı modelleri tamamen saf ve doğal bambu liflerinden üretilir. Bambu halılar havayı daha iyi geçirir ve nemi daha iyi emer. Doğal liflerden oluşan halılar arasında jüt halılar son yıllarda popüler olan halı modelleri arasında öne çıkar. Organik halılar antibakteriyel ve antialerjik halı modelleridir. Jüt halılar altın elyaf olarak da bilinen jüt malzemesinden üretilir. Jüt halılar el dokuması halı modelleri olarak tamamen doğaldır. VOG Concept halı koleksiyonlarımız arasında yer alan her bir modelimiz hem işlevsel hem şık hem de sağlıklı seçimler sunar.

Toz ve Alerjenlere Karşı Dirençli Halı Tipleri

Toz ve alerjenlere karşı etkili olan halı modelleri arasında jüt halı, bambu halı gibi halı çeşitleri yer alır. Yün halı modelleri tozu daha az toparlayan, kokuyu tutmayan, statik elektrik üretmeyen halı modelleri olarak öne çıkar. İpek halı en değerli halı seçeneği olarak dikkat çeker. Bambu halı tercih ederek doğal seçim yapabilir, sağlığınıza olumlu etki eden halı kullanabilirsiniz.

Antialerjik Halı Seçenekleri

Tamamen doğal malzemeden üretilen jüt halılar tasarım şıklığını da ortaya koyan halı modellerdir. Bulunduğu ortama kalite ve şıklık katacak jüt halı modelleri sağlıklı tercihler olarak karşınıza çıkar. Antialerjik halı modelleri arasında jüt halılar tamamen doğal yapısıyla dikkat çeken halı modelleridir. Bambu halılar da anti alerjik halı modelleri arasında yer alır. Jüt halı, bambu halı gibi halı modellerini anti alerjik halı olarak tercih edebilirsiniz.

Bloga dön