Jüt Kilimlerle Evinize Rustik Bir Görünüm Nasıl Kazandırırsınız?

Şık rustik tasarımlar, son zamanların en popüler dekor uygulamaları arasında yer alır. Çağdaş dekordan sonra en çok tercih edilen tasarımlar arasında bulunan rustik görünüm, yaşam alanında daha doğal, daha eski bir tarz yakalamak isteyenlerin başlıca tercihleri arasındadır.

Jüt ya da rattan gibi doğal materyalden üretilen dekorlar, yaşam alanınıza rustik bir görünüm kazandırmanın en kolay yolları arasındadır. Elbette, rustik bir görünüm elde etmek yalnızca halı ve mobilya seçiminden ibaret değildir. Böyle bir etki yaratmak için dikkate almanız gereken pek çok nokta söz konusudur.

Eğer siz de evinize rustik bir görünüm kazandırmak istiyorsanız ancak bunu nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu içeriğimizde, farklı kilim modelleri ile evinize rustik bir görünüm kazandırmanın püf noktalarını bulabilirsiniz.

Jüt Kilimler ile Evinize Rustik Bir Görünüm Kazandırmanın Püf Noktaları

Yukarıda da değindiğimiz üzere, jüt gibi doğal materyalden üretilen kilimler, evinize rustik bir görünüm kazandırmak için kullanabileceğiniz en ideal dekorlar arasındadır.

Fakat, bunu yaparken evdeki renk paleti, diğer aksesuarlar ya da dekorlar gibi pek çok faktörü de ihmal etmemeniz gerekir. Evinizdeki odalar, içlerinde bulunan tüm mobilyalar ile bir bütündür. Bu odaların içerisinde yer alan her bir parça, o odanın genel atmosferine katkıda bulunur ve odaya özgün bir tarz katar.

Odada bulunan diğer dekorların yanı sıra satın aldığınız kilimin rengi ve tasarımı gibi farklı detaylar da istediğiniz rustik görüntüyü yaratmada size yardımcı olur. Bu noktada, kilim seçerken çeşitli faktörleri hesaba katmalı, en ideal parçayı bu şekilde seçmelisiniz.

Doğru halı seçimini yapmak, yaşam alanınızın estetik görünümünü büyük ölçüde değiştireceği için kullanacağınız diğer dekorasyon ürünlerini de yaratmak istediğiniz rustik estetiğe göre belirlemeye özen göstermelisiniz.

Aşağıda, jüt malzeme kullanan kilimler ile evinize rustik bir görünüm kazandırmanın püf noktalarını bulabilir, yaşam alanınızı zenginleştirebilirsiniz.

Doğal Renkler Tercih Edin

Yaşam alanınıza estetik bir tarz katmak istiyorsanız, yapmanız gereken şeylerden birisi doğru renk tercihi yapmaya özen göstermektir. Tek ya da çift taraflı jüt kilim modelleri arasından seçim yaparken de buna dikkat etmelisiniz. Seçtiğiniz kilim, doğal ya da nötr renklere sahip olmalı, rustik tarzın doğal estetiğini yaşam alanınıza doğru şekilde yansıtmalıdır.

Eskitme Parçalar Kullanın

Eskitme halı ya da kilim modelleri tercih etmek de evinize rustik bir tarz katmanıza yardımcı olabilir. Özellikle bu halı ve kilimleri seçerken de yine doğal renklere sahip ürünler almaya özen göstermelisiniz. Ek olarak dekor ya da aksesuar seçiminizde de mümkün olduğunca eskitme parçalar tercih ederek istediğiniz etkiyi kolayca ortaya koyabilirsiniz.

Ahşap Dekorlara Yer Verin

Ahşap, doğal rengi ve dokusu ile rustik dekorun olmazsa olmaz parçaları arasındadır. Siz de jüt malzemeden üretilen halılarınızı ahşap dekoratif ürünler ile birleştirerek aradığınız rustik görünümü kolaylıkla ortaya koyabilirsiniz. Ayrıca, ahşap ürünlerin ortaya koyduğu sıcak atmosfer sayesinde yaşam alanınıza kendi özgün tarzınızı katabilir, düşlediğiniz tasarımı kolaylıkla yakalayabilirsiniz.

Minimalist Tarza Yönelin

Rustik tarz çoğunlukla minimalizm ile yakından ilişkilidir. Fazlalığı sevmeyen, şık ancak az detaylar ile estetiği yakalayan rustik stil yaratmak için minimalist bir anlayış benimsemek gerekebilir. Odanızda fazladan detaylara yer vermemeye, bunun yerine sade dekorlar kullanmaya çalışın.

Doğal Işıktan Faydalanın

Eğer yaşam alanınıza daha rustik bir tarz katmak istiyorsanız, en küçük detaylara bile özen göstermeniz gerekir. Bu noktada, doğal ışıktan en ideal şekilde faydalanmanın yollarını aramanızı tavsiye ederiz. Evinize doğal ışığın girmesini sağlayarak jüt gibi doğal materyalden üretilen kilimlerin ve halıların dokularına dikkat çekebilir, tam anlamıyla rustik bir tasarım yaratabilirsiniz.

Evinizi Zengin Dokular ile Donatın

Zengin dokular, rustik bir görünüm elde etmek için idealdir. Özellikle de jüt malzemenin sunduğu dokusal zenginlik, yaşam alanınıza sıcak bir atmosfer katabilir. Elbette, zengin dokuların yalnızca halı ya da kilim modelleri ile sınırlı olmadığını bilmeli, evinizde kullandığınız tüm dekorlarda dokusal zenginliğe özen göstermelisiniz. Doğru halı ve kilim seçimi sayesinde, evinizde istediğiniz rustik dokuyu yakalayabilirsiniz.

Birbirinden şık halılar ve avantajlı kilim fiyatları için Vog Concept’in sunduğu zengin kataloğa her zaman göz atabilirsiniz.

Bloga dön