Halı Bakımı Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?
Sizlerden gelen talepler doğrultusunda bugün halı bakımının püf noktalarından bahsedeceğiz.
Halılarımı nasıl temizlemeliyim? Halılarımı nasıl senelerce yıpranmadan kullanabilirim? Neden halımdaki leke çıkmadı?
Her gün bu ve bunun gibi yüzlerce soru alıyoruz.
Aslında her halı biriciktir. Jüt halı modelleri, viskon, polyester, ipek, bambu, deri vb. pek çok materyal içeren halı modeli mevcuttur. Dolayısıyla kendi kullanım talimatına uygun müdahale gerektirir. Fakat ne olursa olsun dikkat etmeniz gereken değişmez bazı maddeler vardır.
İşte 4 adımda halı bakımı:
1-HALINIZI ÇIRPMAYIN, DÖVMEYİN, SİLKELEMEYİN.
Halınıza vurarak ve çırparak ona zarar verdiğinizi biliyor muydunuz?
Her vurduğunuzda iplikler zarar görecek, ezilecek ve uzun dönemde kopmaların meydana gelmesine sebep olacaktır.
2-OLASI BİR KAZA ANINDA ÇİTİLEYEREK MÜDAHALE ETMEYİN.
Halınıza belki çocuğunuz meyve suyu döktü. Belki de kediniz sehpada duran kahvenizi devirdi. Özenerek aldığınız bambu halınız leke içinde. O panikle elinize bezi kaptığınız gibi kimyasal bir ürün döküp halıyı çitilemeye başladınız. Fakat ne yaparsanız yapın leke çıkmıyor aksine gitgide yayılıyor. İşte bu yöntem işe yaramak bir kenara lekenin daha da derinlere inerek kalıcılaşmasına sebep oluyor. Lütfen halınızı çitilemeyin ve doğru müdahale tekniği için halı temizliği yazımızı inceleyin.
3-HALINIZI GÜNEŞTE BIRAKMAYIN.
Halılarınızın renginin canlılığını ilk günkü gibi koruması için onları balkonda güneşle temas edecek şekilde bırakmayın. Eğer balkonunuzda kullanmak üzere bir halı almak istiyorsanız ona uygun materyalde doğal ipliklerden üretilmiş bir halı tercih edin. Doğru halı seçimi için iletişim kanallarımızdan danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.
4-HALINIZI KULLANMADIĞINIZ DÖNEMLERDE RULO FORMDA SAKLAYIN.
Halılarınızı kaldırıp yerleri silmek istiyorsunuz ve bunun için halınızı ikiye katlayıp kenara attınız. Bu şekilde ilk zamanlar fark etmeseniz bile zamanla salon halısı ve diğer halılarınız üzerinde kalıcı çizgilere ve ezilmelere sebep oluyorsunuz. Kullanmadığınız her zaman halınızı bir ucundan başlayarak rulo haline getirin ve dikey formda muhafaza edin.